Композитни панели

Алуминиевите композитни панели, познати под продуктовото име AltestBond® се състоят от нетоксичен полиетилен с ниска плътност – LDPE и алуминиев лист, като тези компоненти са свързани с висококачествено лепило, нанасящо се при висока температура.
Системата на боядисване PVDF предлага изключителна защита срещу ерозия, слънчева радиация и атмосферни замърсители. Наред с тези отлични защитни свойства, панелите предлагат максимална здравина, оптимална термична и химическа стабилност и много добра гъвкавост при работа. Покритието PVDF е изключително добър изолатор против влага и замърсяване.
Пожароустойчивост
Резултатите от изпитването на AltestBond® сочат, че материалът не спада към даващите отпадъци при горене, не остават никакви горими елементи, както и не настъпват възпламеняване на филтърната хартия. Гореспоменатият материал може да бъде обозначен като нормално възпламеняем, съгласно DIN 4102-1.
Гладкост
AltestBond® притежава напълно гладка повърхност благодарение на отличното покритие PVDF, което същевременно го прави идеален избор като облицовъчен материал за високи сгради.
Изолация
Алуминиевият композитен панел AltestBond® е система с високи изолационни качества на звук и всякакви влияния на атмосферните условия.
Здравина
AltestBond® алуминиев композитен панел предлага превъзходна устойчивост срещу влага, ултравиолетови лъчи, солни съединения, замърсяване и износване. Благодарение на покритието 70% KYNAR 500 (R), наситеността на цветовете се изразява с вечните си нюанси и изключително качество.
Твърдост и гъвкавост
Със структурната устойчивост на стоманата и недостижимата лекота и гъвкавост на алуминия, вие ще бъдете вдъхновени да достигнете нови висоти на дизайн и иновации във вашата сфера на дейност.
Дизайнерска свобода
AltestBond® може да изгради почти всяка форма чрез рязане, огъване и фрезоване. Дори и безкрайната фантазия не е в състояние да ограничи изключителната гъвкавост на тези панели, придавайки им форми от ново измерение.